Nadogradnja koštane mase i strukture radi naknadne ugradnje implantata

Regeneracija kosti je kirurški zahvat usmjeren na povećanje postojeće koštane strukture kako bi se kreirali optimalni uvjeti za ugradnju implantata. Naši specijalisti za koštanu regeneraciju primjenjuju niz različitih tretmana ovisno o dijagnozi i planu dentalnog tretmana.

bone-regeneration

Neki od načina regeneracije koje koristimo

Vođena regeneracija kosti

Regeneracija kostij koristi se u slučajevima nedostatka kosti, bez obzira radi li se o nadomjestku jednog, više ili svih zubi u čeljusti. Vođena regeneracija kosti temelji se na upotrebi specijaliziranih materijala (koštani zamjenski materijali) i kirurških tehnika. Ti materijali srastaju s kosti i nadomještaju je. Proces koštane regeneracije traje od 4 do 6 mjeseci (ovisno o vrsti defekta, vrstama materijala i metoda) nakon čega slijedi terapija ugradnje implantata.

Prezervacija alveole

Ovaj način regeneracije kosti koristi se nakon vađenja zuba. Podrazumijeva umetanje zamjenskog koštanog materijala u šupljinu koja nastaje vađenjem korijena zuba. Time se stvaraju bolje i sigurnije pretpostavke za naknadnu ugradnju implantata te sprječava biološki gubitak kosti nakon vađenja.

bone-regeneration-precedure-opatija
advanced-bone-regeneration-treatment-service
advanced-bone-regeneration-precedure

Segmentna regeneracija

Najčešće podrazumijeva proširenje vrlo uskog koštanog grebena kako bismo mogli ugraditi implantat, sačuvati susjedne prirodne zube te estetski i funkcionalno nadomjestiti zub ili zube koji nedostaju. Postoji više tehnika regeneracije grebena ovisno o materijalima koji se koriste i volumenu kosti koji treba nadoknaditi.

Podizanje sinusa

Predstavlja vrlo učinkovit način regeneracije kosti u situacijama većeg gubitka kosti u bočnoj stražnjoj zoni gornje čeljusti. Metoda podrazumijeva operativni zahvat pri kojemu se kroz mali otvor na kosti sinusa u dno sinusa ugrađuje zamjenski materijal. Materijal se naknadno pretvara u kost čime se podiže dno sinusa.

Ako želite saznati više o tretmanima regeneracije kosti, obratite se nekom od članova našeg dentalnog tima i zakažite termin

+385 51 718 050