nobel-biocare

Sa sigurnošću i zadovoljstvom

Nakon pomne pripreme, novi, planirani dizajn zubi u nekim se slučajevima može i potpuno realistično prenijeti na pacijenta pomoću privremenih protetskih radova, bez oštećenja prirodnih zubi.

 

Ova metoda uključuje kompletnu vizualizaciju procesa čime pacijent dobiva mogućnost procijeniti je li u potpunosti zadovoljan oblikom, veličinom i bojom svojih budućih zubi.

 

To jamči potpuno zadovoljstvo svih naših pacijenata njihovim novim osmijehom.

Brzo, djelotvorno i prihvatljivo rješenje za postizanje prirodnog osmjeha.

Originalno rješenje za kompletnu sanaciju čeljusti uz upotrebu 4 implantata

the-all-on-4-method

All-on-4® je brzo, učinkovito i djelotvorno rješenje za pacijente koji su izgubili prirodne zube i prisiljeni su nositi mobilne proteze. To je jedna je od najčešće korištenih metoda fiksnih rehabilitacija u slučajevima potpunih bezubosti pomoću fiksnih mostova, pri čemu pacijent dobiva privremene fiksne zube u samo jednom danu.

best-periodental-surgery

3D dijagnostika & plan terapije

dental-implant-procedure

Jednodevni kirurški zahvat & fiksni zubi u jednom danu

best-dental-implant-surgery-london

Estetika & protetske opcije

nobel-biocare

All-on-4® metoda ugradnje
4 implantata u čeljust

Uzimajući u obzir cjelovitu anatomsku strukturu čeljusti, dva se stražnja implantata postavljaju u kosom smjeru, dok se dva prednja implantata usađuju se u uspravnom, ravnom položaju. Ovakvim se rasporedom implantata dobivaju 4 vrlo čvrsta i stabilna sidrišta koja imaju odličan prostorni raspored čime mogu odlično nositi strukturu kompletnog zubnog niza i biti otporna na sva žvačna opterećenja.

all-on-six
all-on-eight
all-on-8
all-on-6
all-on-6-dental-services

All-on-4®… 6… 8

i Zygoma Implantati

BY DR JELUSIC

 

Potpune bezubosti ili situacije „brzo očekivane bezubosti“ često zbunjuju pacijente i manje iskusne liječnike obzirom na odabir koncepta terapije i uporabu broja implantata za rehabilitaciju čeljusti.

 

Postoje sigurni i dokazani koncepti koji predviđaju uporabu 4, 6 ili čak 8 implantata za implanto-protetske rehabilitacije.

 

Osnovno je pitanje kada kosrititi 4, kada 6, kada 8 implantata? Postoje i zigomatični implantati koji se koriste u ekstremnim situacijama gubitka kosti, ali i ostale tehnike rada koje predviđaju korištenje vođene regeneraciju kosti u implantologiji.

Dakle, kada, zašto i koliko implantata postaje osnovno pitanje tijekom planiranja terapije? Kako bih odgovorio na to složeno pitanje započet ću sa konceptom
All-on-4®.

 

Taj koncept predviđa ugradnju 4 implantata. 

 

All-on-4® ‘implantati’ ugrađuju su na poseban način, oni moraju biti odgovarajućih dimenzija, pri čemu koštana struktura mora biti odgovarajućih dimenzija, a naročito širina čeljusne kosti. Velika prednost All-on-4® koncepta je činjenica da se implantati ugrađuju u prednju, najbolju, zonu čeljusne kosti. Kost je tu obično dovoljno velika i čvrsta za ugradnju jakih i čvrstih implantata, budućih sidrišta fiksnog rada. 

 

Sve su to pretpostavke koje omogućuju izradu fiksnog mosta kao privremenog rješenja u jednom danu; brzo i efikasno! Pacijent na taj način brzo ulazi u svoju svakodnevnu rutinu, ostaje komforan uz odličnu funkciju i estetiku. All-on-4® je odličan koncept koji ne zahtijeva nikakave dodatne kirurške zahvate, poput regeneracije kosti. 

Fiksni most na 6 implantata

Mostovi na 6 implantata predstavljaju klasičnu terapiju koja se prema današnjim saznanjima koristi u sitaucijama gdje kost nije dovoljnih dimenzija za ugradnju „velikih“ All-on-4® implantata ili gdje nije od primarne važnosti izrada fiksnog privremenog mosta u jednom danu.

all-on-8

Fiksni most na 8 implantata

Postoje situacije gdje je moguća samo ugradnja kratkih i uskih implantata. To su situacije kada je uslijed gubitka zubi, trauma ili nečeg drugog došlo do velikog gubitka, resorpcije, čeljusne kosti. U takvim se situacijama povećava broj sidrišta, ugrađuje se 8 ili više implantata.

 

Ponekad se pored povećanog broja implantata poseže i za dodatnom postupcima koštane regeneracije. Sve to čini ovakve terapije kompleksnima; one su duže, sastoje se od većeg broja kirurških zahvata, ekonosmki su zahtjevnije. U končnici, ovakve su rehabilitacije veliki izazov, ali i veliko zadovoljstvo. Estetski i funkcijski aspekti ovakvih rehabilitacija su odlični.

Zigomatični implantati

Kao glavna indikacija za upotrebu zigomatičnih implantata nameću se situacije ekstremnih resorpcija gornje čeljusti gdje više nije moguća ugradnja standardnih implantata i gdje potencijalni postupci regeneracije kosti nisu dovoljno predvidljivi. Zigomatični implantati su specijalni implantati posebnog oblika i veličine koji se ugrađuju u ličnu kost. Lična je kost izrazito čvrsta i kompaktna te kao takva, osigurava izrazitu stabilnost ovakvih implantata

 

Terapija zigomatičnim implantatima je zahtjevna procedura koja iziskuje prisutnost anesteziologa. Zahvat se radi se u potpunoj anesteziji ili u nekim slučajevima u svjesnoj sedaciji. Nakon zahvata pacijent se opskrbljuje privremenim fiksnim radom (poput All-on-4®) što mu osigurava potpuni komfor.

 

Dakle, što čini razliku?

 

Razliku čini indikacija. Ovako kompleksnom i složenom zahvatu pribjegava se kada pacijent nema drugih opcija. Međutim, treba naglasiti da ovakva terapija ima i puno prednosti, poput velikog stabiliteta implantata, komfora, fiksnog privremenog rada, jednog kirurškog postupka i finalne estetske i funkcionalne fiksne rehabilitacije.

 

Rezultat je prekrasan osmjeh i zubi u jednom danu!

Dr. Damir Jelusic

nobel-biocare

Kontaktirajte nas i zakažite pregled i konzultacije o All-on-4® individualnom planu tretmana

+385 51 718 050