Generaljelusic-rijeka

Implantologija je postala nezaobilazan terapijski alat u dentalnim ordinacijama. Od nadomjestaka jednog zuba do saniranja potpunih bezubosti implantatima. Podsjetimo se da je dentalna implantologija upravo započela na indikaciji potpunih bezubosti pred više od 50 godina, da je to najsigurnija i najkomfornija terapija potpunih bezubosti te da u današnje vrijeme imamo veliko znanje i iskustvo u rješavanju takvih situacija. Raspoloživost mogućih rješenja je velik, ovisi o anatomskim faktorima, ovisi o sklonostima kirurga, ali i o mogućnostima pacijenta. Uobičajena je ugradnja 6 implantata u jednoj čeljusti ili ponekad 8.

 

najbolji-implantolog-rijeka

 

Sve se više govori o All-on-4 terapiji, ugradnji 4 implantata, izradi brzog, fiksnog privremenog mosta (unutar 24h), te naknadnom izradom trajnog fiksnog rješenja. Za one pacijente koji su izgubili gotovo svu čeljusnu kost dugogodišnjim nošenjem mobilnih proteza  postoje efikasna fiksna rješenja koja se rješavaju u jednom kirurškim zahvatom. Zigomatični implantati rješenje su za takve pacijente kod rješavanja ekstremnih resorpcija gornje čeljusti; Trefoil koncept je namijenjen za slične situacije u donjoj čeljusti. Davno, izumitelji modernih dentalnih implantata, prof.P.I.Branemark, rekao je „Nitko ne bi smio umrijeti sa zubima u čaši vode“, misleći pri tome na klasične, mobilne proteze. Danas, sa ponosom možemo reći, za sve takve pacijente imamo sigurna i efikasna rješenja.

 

Dr. Jelusic implantolog

 

U konačnici, što reći o Anatomiji osmijeha?! Iako je uravnoteženo lice važno, najbolji adut je, osmijeh. Osmijeh utječe na naš prvi dojam, ocrtava govor tijela. Osmijeh može učiniti da se osjećate sretnije, pouzdanije i pristupačnije.

 

Savršen osmijeh stvara se promišljanjem i analizom objektivne situacije sa svim stručnim aspektima dentalne estetike; uključivši i onaj osobni dodir i osjećaj, ekspresiju samog pacijenta. Njegova opažanja i osjećaji bitan su element stvaranja savršenog osmijeha. Sve dentalne discipline imaju svoj udio na tom putu; dentalna protetika, parodontologija, ortodoncija, implantologija. Interdisciplinarni pristup moderan je i sveobuhvatan način promišljanja dentalne estetike, bez obzira na postojeće stanje zubi i čeljusti te godine pacijenta. To je beskompromisan, idealan način postavljanja, osmišljavanja i izvođenja dentalnog tretmana.

I za kraj, ništa na vama nije važnije od vašeg osmijeha, osmijeh je nešto osobno, karakteristično i unikatno za svaku osobu.

Prema E.E.Cummings „Svaki dan bez osmijeha uludo je potrošen“ , a naše je najveće zadovoljstvo osmisliti i stvoriti sretan i veseo osmijeh da niti jedan dan ne bude potrošen uzalud!

 

THE END

 

 

Za sva pitanja, savjete i pregled kontaktirajte nas:

+385 51 718 050
dr@jelusic.com

 

Damir Jelušic